נקניקיות עם כרוב – קארנצ'י כו ווארזה

מי יודע מה ההבדל בין פולנטה לממליגה?

המטבח הרומני הוא מטבח עשיר מאד. הוא מושפע ממטבחים רבים: טורקי, זכר לשלטון האותומני. גרמני, זכר לממלכת אוסטרו- הונגריה ואיטלקי, כי הרי שם המדינה נגזר מהשם רומא Roma(nia) – רומא שלי.

למנה הבאה שמות רבים: המפורסם מכולם בעל השפעה צרפתית – שוקרוט, הפחות מפורסם אבל בהחלט המקור –  סאוור- קראווט הגרמני ובין התבשיל הפולני והתבשיל ההונגרי יש את הגרסה הרומנית ושמו: נקניקיות עם כרוב, קארנצ'י כו ווארזה. וזה הולך ככה:

המצרכים

 

1 כרוב
1 בצל גדול + 1 בצל קטן
1 עגבניה*
1 כוס מיץ עגבניות*

4-5 נקניקיות מבשר אמיתי ומעושנות של Helga Wurst

מלח, פלפל, פפריקה ושמן

* במקום עגבניה והמיץ עגבניות, השתמשתי בקופסא של עגבניות מקולפות. (למי שאוכל low carb – הקופסא מכילה 3 גרם פחמימות ל- 100 גרם)

אופן ההכנה

קוצצים את הכרוב לרצועות. אח"כ בקערה מפזרים על הכרוב מלח ומערבבים ומשפשפים בידים את המלח. משאירם בצד למשך כעשרים דקות.

בנתיים בסיר, מטגנים, עד להזהבה, את הבצל שקצצנו לרצועות, לאחר מכן מוסיפים את הכרוב לסיר. לפני שמוסיפים את הכרוב, צריך לסחוט אותו כדי שהנוזלים יצאו ממנו. מיד אחרי שהוספנו את הכרוב, מוסיפים את העגבניה, מערבבים טוב ומכסים עד שהכרוב מבושל טוב.

אחרי בערך – 15-20 דקות מוסיפים את המיץ עגבניות.

במחבת נפרדת, מטגנים את הנקניקיות עד להזהבה מלאה. חותכים כל נקניקיה ל-3 ומוסיפים לתבשיל ל- 10 דקות .

ומכניסים את הכל לתנור חם ל- 15 דקות נוספות.

המנה מוגשת עם שמנת מלמעלה. אמא שלי מגישה את זה עם ממליגה / פולנטה

טעים רצח…

התשובה לשאלה בהתחלה… ההבדל הוא 20 שקל במסעדה (פולנטה נשמע טוב יותר). זהו. אז…

שר אוצר הולך למסעדה רומנית ואוכל צ'ורבה, פתאום נכנס שר הפנים….

פורסם בקטגוריה כללי, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.